29 Jun

Fazele finale ale celei de-a cincea ediţie a programului internaţional Fotbal pentru Prietenie au început în RusiaDelegaţii din 64 de ţări, reunind Europa, Asia, Africa, America de Sud şi America de Nord, au sosit în Sankt Petersburg purtând slogane cu prietenie, pace şi egalitate pentru a-şi demonstra devotamentul faţă de valorile cheie ale proiectului prin împărtăşirea experienţelor personale, devenind astfel un exemplu pentru întreaga lume.
„Sunt foarte încântată de acest proiect si sper ca cei mici să profite cât mai mult de oportunităţile care li se oferă. Consider că astfel de experienţe sunt foarte importante pentru promovarea valorilor morale şi culturale, iar un recreation atât de popular ca fotbalul este o modalitate pefectă pentru a-i face pe copii conştienţi de aceste valori. Familiarizarea acestora cu astfel de evenimente multiculturale este un pas înainte pentru promovarea la nivel mondial a unor valori esenţiale precum pacea şi prietenia”, a declarat Diana Pirciu, CSR Manager Federaţia Română de Fotbal
„Îmi vicinity foarte mult fotbalul şi mă bucur că sunt aici împreună cu alţi copii din toată lumea. Pot să îmi fac prieteni din alte ţări şi sunt un mic reporter în fiecare zi, chiar de pe teren. Vreau ca acest proiect să dureze cât mai mult, dar abia aştept să le povestesc prietenilor mei despre tot ce am făcut aici”, a afirmat Rareş Dumitrache, tânărul jurnalist din delegaţia României. „Am cunoscut deja mulţi copii cu care pot să vorbesc o mulţime de lucruri despre fotbal şi cred că mă potrivesc foarte bine în echipa în care joc. Deşi venim din ţări diferite, avem o pasiune în comun şi asta se simte cel mai bine atunci când jucăm. Cred că e essential să te înţelegi bine de la început cu coechipierii şi mă bucur că aici s-a întâmplat asta din prima zi”, a spus şi Alex Popa, tânărul fotbalist din delegaţia României.


Tinerii fotbalişti, ambasadori ai valorilor proiectului, sunt uniţi în decide echipe internaţionale, Echipele Prieteniei, iar pe terenurile de fotbal dovedesc că prietenia este posibilă în ciuda culorii, rasei, religiei şi dizabilităţilor fizice. Tinerii jurnalişti lucrează l. A. Centrul Internaţional de Presă pentru Copii şi, împreună cu reprezentanţii media transmit ştiri în direct de pe terenul din Sankt Petersburg pe canalele TV şi Radio ale proiectului, realizează materiale pentru web page şi reţelele sociale, redactează un cotidian şi pregătesc materiale pentru cele mai prestigioase publicaţii de recreation ale lumii.
România este reprezentată anul acesta de tânărul fotbalist Alex Popa, în echipa Verde a Prieteniei şi de micul jurnalist Rareş Dumitrache, pasionat de fotbal şi de scris, pregătit întotdeauna să comenteze reuşitele fotbaliştilor.
Delegaţiile internaţionale ale tinerilor participanţi în Sankt Petersburg sunt însoţite de reprezentanţi ale ţărilor participante, inclusiv oficiali ai federaţiilor de fotbal şi asociaţii, programe sociale internationale, jurnalişti, dar şi părinţi, profesori şi antrenori.
Tinerii sportivi vor urma taberele de antrenament în tabăra sportivă a prieteniei unde, pe lângă jocul în echipă şi alegerea unor tactici de succes, aceştia vor vorbi cu fotbalişti faimoşi, li se vor transmite valorile proiectului în cadrul unui workshop unique şi vor participa l. A. Termbuilding-uri. În plus, o şcoală ale celor nine valori va fi deschisă pentru participanţi. Respectând tradiţia, participanţii l. A. Proiectul FOTBAL PENTRU PRIETENIE din cele patru ediţii anterioare vor antrena toate cele 8 Echipe ale Prieteniei.
Pentru prima dată, anul acesta va avea loc şi Campionatul de Fotbal pentru Prietenie, în facts de 1 iulie. Tinerii fotbalişti de la cea de-a cincea ediţie a proiectului, se vor întâlni pe stadion pentru a demonstra pasiunea lor pentru fotbal, angajamentul faţă de cele nine valori şi dorinţa de a câştiga.
Nu în ultimul rând, pe 2 iulie, toţi participanţii proiectului FOTBAL PENTRU PRIETENIE, adulţi şi copii, împreună cu jucători faimoşi de fotbal, artişti, reprezentanţi media internaţionali şi politicieni din diferite ţări vor discuta cele mai importante aspecte de promovare a valorilor proiectului în cadrul celui de-al cincilea Forum Internaţional FOTBAL PENTRU PRIETENIE.
În mod tradiţional, ediţia de anul acesta se va încheia cu un meci de fotbal. Pe 2 iulie, participanţii vor avea ocazia să vadă finala Cupei Confederaţiilor pe o arenă de 70,000 de locuri, în Sankt Petersburg.

 


Nu ai unde sa-ti lasi copilul cat timp esti la serviciu? Gradinita Particulara Prichindei si Voinicei este raspunsul la toate cautarile tale. 

Daca locuiesti sau lucrezi in Baneasa, noi suntem solutia la problema ta. Te asteptam intr-o zona linistita, ferita de traficul rutier, un mediu in care copilul tau se va simti ca acasa.

Suntem particulari si avem cresa, dar si gradinita in Bucuresti. Locatia este  in zona Baneasa, intr-o cladire pe trei nivele cu un spatiu generos de 500 mp si o curte de 1000 mp, din care jumatate a fost amenajata ca loc de joaca. 

Scopul nostru este sa le oferim copiilor o varietate de experiente valoroase, care sa ii ajute sa se dezvolte in toate privintele, sa-i faca mai capabili si mai creativi.

Ne gasesti pe:

http://prichindeisivoinicei.ro/